Săptămâna verde – Activitatea clasei a VI-a A

Ziua 1

În prima zi am discutat despre natură și despre cum pot niște copilași de 4-5 ani să ajute la protejarea și ocrotirea mediului.

Am citit o poveste, am realizat un desen tematic, iar apoi am construit un cuib de rândunică din materiale reciclabile.

 

Ziua 2

A fost o zi dedicată reciclării. Copiii au vizionat un filmuleț pe această temă, am discutat ce înseamnă reciclarea, care este semnificația celor trei săgeți verzi care compun semnul folosit pentru reciclare.

Am confecționat coșuri de gunoi destinate reciclării selective și am desfasurat un joc didactic în cadrul căruia copiii au selectat și aruncat deșeurile în coșurile potrivite.

 

Ziua 3

Miercuri am facut o plimbare in Parcul Botanic, loc in care copiii au observat copaci si floricele de diferite forme, marimi si culori. Impreuna am discutat despre cum putem sa protejam natura si sa o mentinem curata.

La final, am profitat de vremea calduroasa si am desfasurat si cateva jocuri libere in natura.

 

Ziua 4

Joi, 23 martie, am plantat in jardiniere flori de primavara, de diferite tipuri si culori. In prealabil, am observat aspectul florilor si am discutat despre procesul de plantare, iar la final, dupa ce am terminat de plantat florile, fiecare copilas si-a luat angajamentul de a avea grija de ele si de a le uda zilnic.

 

Educ., Nicolescu Alexandra, Slovensky Darinka