Săptămâna verde, clasa a III-a A, zilele IV și V

După ce au aflat ce este ecosistemul, copiii au încercat să redea prin lucrări, în viziunea lor, diferite tipuri de ecosisteme. Plimbarea în Parcul Botanic ne-a ajutat să fim și mai aproape de natură, să fim în armonie cu ea, să înțelegem cât este de importantă pentru sănătatea noastră și să fim recunoscători, asigurându-i o protecție permanentă.

În ultima zi din Săptămâna verde, fluturașii din clasa a III-a A au creat, în desene cu cretă colorată, Școala noastră verde. Alături de colegii din alte clase, care au înfrumusețat curtea școlii prin plantarea de flori, noi am dat puțină culoare aleii.

Ziua s-a încheiat cu o vizită la Experimentarium TM, unde am revenit cu plăcere și am avut ocazia să observăm dispozitive de producere a energiei verzi: panouri fotovoltaice, dispozitive eoliene, modalitatea de producere a energiei în hidrocentrale.

Săptămâna verde s-a încheiat, iar noi suntem mai bogați, fiindcă am înțeles, încă o dată, cât este de important să respectăm, să protejăm mediul înconjurător și să prețuim ceea ce avem, pentru că asta îi arată Creatorului nostru că suntem recunoscători pentru ceea ce El ne-a dat.

Înv. Tănase Fabiola