Vizită la centrul de îngrijire socio-medicală pentru vârstnici ”Cămin Emmaus” Ciacova

Frumusețea unui suflet bland și liniștit nu va dispărea niciodată

”8 Martie e ziua femeii în fiecare an

Pe care o sărbătorim cu drag

Ne facem fiecare câte-un plan

Să-i facem o surpriză celei dragi.”

        Printre propunerile elevilor pentru activitățile extracurriculare ale clasei a 9-a A s-a ivit și ideea de acte de caritate. Ideea a prins contur în momentul când am luat decizia de a acționa. Lucrurile s-au legat și s-au materializat fără obstacole, așa cum se întâmplă când faci ceva din convingere, dragoste și cu suflet.

        Așa cum a formulat Lorena: ”Când doamna dirigintă ne-a prezentat ideea de voluntariat la un cămin de bătrâni nu ne-am fi gândit că ne vom implica atât de mult: toată clasa am adunat bani, am cumpărat lucruri necesare pentru ”bunicuțe”, o echipă a pregătit câte o felicitare pentru fiecare bătrânică, le-am transmis gânduri bune și fericire și am gătit prăjiturele delicioase pentru cei din centru.”       

        Pentru a oferi și un mic moment artistic, elevii au recitat două poezii scrise de Mihai Eminescu și câteva citate biblice, mesaje de viață pozitive pentru doamne, și nu numai. Și atunci a venit surpriza și cadoul nostru:

        Citând-o din nou pe Lorena: ”Doamna Elena ne-a surprins cu o poezie pe care a scris-o dânsa, doamna dirigintă a recitat poezia și ne-am emoționat toți. Cred că acesta a fost cel mai frumos moment, doamnelor din sală le curgeau lacrimi de bucurie și de mândrie.

„Mama este prima femeie în viața ta

Pe care tot prima o vei felicita

Ea ți-a dat viață și te-a ridicat

De câte ori în viață ai clacat.

 

Te-a sfătuit de bine tot mereu

Te-a ajutat atunci când ți-a fost greu

S-a bucurat alăturea de tine

Atunci când în viață ți-a fost bine.

La mulți ani femei frumoase

Harnice și drăgăstoase

Să trăiți ani sănătoși

Alături de cei voioși.

 

La mulți ani pentru bunici

Că le-ați crescut de fete mici

Ați îmbătrânit dar să știți

Vă urăm ani fericiți!”

        Ne bucurăm că am putut ajunge la ele cu ocazia zilei de 8 Martie și că am reușit să le aducem zâmbetul pe buze chiar și pentru puțin timp. Am fost primiți cu brațele deschise iar la final ne-au pregătit o masă cu produse bio. Mulțumim.”

        Minunata experiență nu ar fi fost posibilă fără sprijinul doamnei Hanna Csaszar prin Banca Regională pentru alimente Timișoara, d-na Milka Ociocioc și d-l Mihai Cumpan. Mulțumim.

 

profesor diriginte, Bakos Veronica