Excursia noastră în județul Hunedoara

Înzilele de 6-7 mai, elevii claselor a V-a B, a VI-a A,VI-a B șia VII-a A, împreună cu doamnele profesoare FlocaSarolta, Sabău Delia, Babuscov Melinda și Costolaș Miriam, au pornit împreună spre Deva, cu dorința de a vizita și de a învăța lucruri noi. Prima oprire a fost la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din orașul Deva, unde elevii au putut afla mai multe lucruri despre istoria poporului român, precum și obiceiurile și tradițiile din perioada respectivă. Nu putem trece cu vederea varietatea de lucrări de artă și nestemate din period aînaintașilor noștri care au fost extrem de fascinante pentru copii.

A doua oprire a fost la Cetatea Devei. O experiență unică pentru unii dintre elevii noștri, drumeția spre cetate a fost cu adevărat ceva de neuitat. Parfum de copaci înfloriți, aer curat, precum și cărări bătătorite, toate acestea ne-au încântat privirea și mintea și ne-au ajutat să ne debarasăm de alte griji.

Ultima oprire a fost sâmbătă, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Fiind însoțiți de un ghid, am pășit împreună în era medievală. Istoria castelului a fost pe placul copiilor, stârnind setea de cunoaștere în mintea lor.

Excursii precum aceasta ne îmbogățesc din punct de vedere sufletește și mental, dar ne și ajută să creăm legături care nu se vor uita niciodată.

 

Costolaș Miriam
profesoara de limba germană