Hunyad megyei kirándulás

Május  6.-án és 7.-én, az V. B, VI. B, VI. A és VII. A osztályok, Floca Sarolta, Sabău Delia, Babuscov Melinda és Costolaș Miriam tanárnők kíséretében indultak el Déva irányába érdekes helyek meglátogatása és új dolgok tanulása céljából. Az első megálló a dévai Bethlen-kastély (Magna Curia) volt, melyben ma a Dák és Római Civilizáció Múzeuma található. A diákok hasznos történelmi ismeretekkel gazdagodhattak. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a sok műalkotást és aranyérmét, valamint a sok arany és ezüst dísztárgyat sem, melyekben mindannyian gyönyörködhetettek. A múzeumnak természettudományi részlege is van, amelynek kiállítási anyagai szintén nagy érdeklődést keltett a diákokban.

 

A második megálló, nem volt más, mint Déva vára. Egy igazán felejthetetlen, kalandos út fel a hegycsúcsra, melyet gyalog tettek meg a diákok. A megtett emelkedő különleges élményt nyújtott számukra. A virágzó fák illata, a friss levegő és az erdei ösvények  felszabadították fe a kirándulókat a mindennapi gondok alól.

 

Szombaton az utolsó állomás a Hunyadi kastély volt. Itt az idegenvezető elkalauzolta a gyermekeket a középkor világában, felébresztve bennük a tudás iránti vágyat.

A lelki és mentális egészség, a kapcsolatok ápolása vagy akár újak kialakítása szempontjából is nagyon hasznos volt a kirándulás. Ez a kiruccanás bizonyosan felejthetetlen emlék marad mindenki számára a hosszú járványidőszak után.

 

Costolaș Miriam, német szakos tanárnő és Floca Sarolta, biológia tanárnő