Muzeul Apei, armonie om-știință-natură

În preajma unui nou început de an școlar diriginta clasei a 11-a A a lansat o provocare: vizită la cel mai inedit muzeu al orașului Timișoara: Muzeul Apei.

Pentru câteva minute echipa de adolescenți a ridicat ochii din smarturi și a privit și fotografiat cu reală curiozitate ansamblul de clădiri istorice proiectate de arhitectul Székely László. Au coborât în ”OZN”, clădirea forajului subteran și au numărat hublourile (oare sigur sunt 12?). Învingându-și teama de înălțime au străbătut podul de sticlă și scara ”scoică” vizitând astfel camerele de filtrare a apei. A urmat apoi o mică sesiune de bodybuilding cu cheile de șurub de odinioară, dar vedeta clădirii ce găzduiește pompele de distribuirea a apei a fost telefonul cu fir.

Drăguța și entuziasta nostră gazdă, doamna Loredana Leordean, a încercat să stimuleze neuronii micii echipe, dorind să afle cât mai multe domenii în care se utilizează apa. (Voi câte domenii puteți enumera?)

La final elevii au putut deveni mici magicieni (teoretic experimentatori), transformând apa roșie ca un trandafir în apă verde ca smaraldul, încercând să determine duritatea apei de la robinet. Cei care au dat dovadă de meticulozitate și răbdare au avut succes.

După o cantitate serioasă de apă gustoasă, direct de la sursă, mica echipă a concluzionat că a meritat să răspundă provocării lansate.

prof. diriginte, Bakos Veronica