Kolozsvári élmények a vallás olimpián

Az V. Országos magyar nyelvű Római Katolikus Vallás Olimpián Temes megye hét diákja mutatkozott be, mint a megye legjobbjai.

Szerdán reggel volt az indulás. Temesvárról Kolozsvárig mindössze 6 órát utaztunk. Kicsit unalmas és fárasztó volt az út. Viszont az én véleményem szerint megérte, mivel csoda szép volt a táj, amelyben részünk volt. Délután érkeztünk meg és mindenki saját névkártyát kapott, amivel biztosították nekünk az ingyenes buszozást. Mi a temesvári diákok a Royal Classe Hotelban foglalhattuk el a szállásunkat két napig.

Szerdán délután hivatalosan is megnyitotta a hittanolimpiát az eseménynek helyt adó iskola igazgatónője. Másnap egy eseménydús nap elé nézhettünk, mivel megmutathattuk a sok tanulás eredményét és megmérkőzhettünk meg az ország legjobbjaival.

A versenyt egy szentmise előzte meg, majd utána kicsit izgulva foglalhattuk el a vizsgatermekben a helyünket. A vizsga 3 órát vett igénybe, ezután pedig a XI. és a XII. osztályosok betekintést nyerhettek a Babeș-Bolyai Tudományegyetem mindennapjaiba. A nap folyamán a Temes megyei csatlakoztak az Arad megyeiekhez és közös túrára indultak a Fellegvárhoz. A Fellegvár megtekintését követően , került sor a közös városnézésre, amely alatt meglátogattuk Kolozsvár nevezetességeit, köztük Hunyadi Mátyás szülőházát, a Szent Mihály-templomot és még sok más érdekes látnivalót. Vacsora után a kísérő tanár jelenlétében elmentünk fagylaltozni. Este nagy izgalommal vártuk izgulással az eredményeket.

Utolsó nap az V. Országos Római Katolikus Vallás Olimpiát közös szentmise és y díjkiosztó ünnepség zárta a Szent Mihály templomban. Élményekben gazdagon értünk haza! Szép volt. Köszönjük a házigazdáknak a szervezést és a vendéglátást!

Hallai Mónika
X. B osztályos tanuló