Bepillantás az óvoda oktatási és nevelési ajánlatába

Óvodánk Temesvár szívében található. Tanintézményünkben hosszú programos óvoda működik. Egy kis és egy középső-nagy csoportba várjuk a gyermekeket.

A gyermekeket és szüleiket tágas csoporthelységek fogadják, amelyek alkalmasak a délelőtti foglalkozásra és a délutáni alvásra. Minden nap frissen készített reggeli, ebéd és uzsonna kerül óvodásaink asztalára, amelyet az óvoda konyháján készítenek. Ezenkívül a délelőtt és délután alkalom nyílik kikapcsolódni az óvoda udvarán található játszótéren.

Óvodánk célja, hogy elősegítse a gyermekek sokoldalú, harmónikus fejlődését, szeretetteljes légkörben, ahogyan azt a családban tapasztalják. Gyermekeink játszva tanulva sajátíthatták el a koruknak megfelelő ismereteket, móka és kacagás kíséretében. Ezen felül, példamutatással biztosítjuk a gyermekeknek a hitre való nyitottságot.

Intézményünkben kiemelt feladatunknak tartjuk a népi hagyományok és a keresztény ünnepek tartalmának megismertetését, a gyermeki világhoz közeli feldolgozását, ezen felül a megszerettetését mind a gyermekekkel mind pedig a szülőkkel. Feladatunknak tekintjük, hogy változatos, élményekben gazdag programokat biztosítsunk óvodásaink számára a mindennapokban. Örömteli játék, bábszínház, kézműves foglalkozás havonta a Mackó tanoda keretein belül, ahol a tapasztalás és tanulás kéz a kézben járnak.

Ilyen, és ehhez hasonló programokkal várunk ősztől minden három évet betöltött gyereket a Gerhardinum óvodájába.