Szuper srácok, szuper oszik, szuper tábor!

Az idei nyári vakációt a Gerhardinum magyar tagozatának V – VII. osztályos diákjai és osztályfőnökeik táborozással kezdték.

Csodálatos természeti környezetével az Arad megyei Kalodva adott otthont a jókedvű táborozóknak, akik hamar belakták a helyet. A színes programban mindenki talált kedvére valót. A játékos matematika, a képzőművészeti műhely és a biológia titkaiban való elmerülés mellett jutott idő bőven a felhőtlen szórakozásra is: volt pizsama-party, labdajáték, erdei séta és jó beszélgetések. Láttunk szarvasbogarat, fekete gólyát, tanultunk a gombákról, mértünk vérnyomást és pulzust.  Régi barátságok mélyültek el, újak születtek. Kiderült, az oszik is emberek, szeretnek túrázni, viccelni és játszani.

A kizárólag fiúkból álló chéf – csapat Floca Sarolta tanárnéni felügyelete alatt remek bográcsost főzött, a hetedikes lányok pedig, Babuscov Melinda tanárnéni irányítása mellett, fánkot sütöttek. A jó hangulatot a tábor idejére meghirdetett pontszerző csapatverseny is fokozta. Ennek volt része a kincskeresés és a táborzáró est fénypontja: minden csapat egy rövid, a tábor ideje alatt összeállított színjátékot mutatott be. Ezt követte a versenyzők díjazása és a szalonnasütés.

Búcsúzásképpen megfogadtuk: bármi történjék, jövőre sem hagyjuk ki az immár hagyományossá vált kalodvai tábort!

Nüszl Erzsébet, V. B – s osztályfőnök